Edesmennyt kuoron sihteeri Aaro Mäenpää on kirjoittanut "Mieleenmuistumia Lohjan Miesten 40-vuotistaipaleelta" mm. näin:

"Kun kolmekymmentäkaksi enemmän tai vähemmän tunnettua lohjalaismiestä neljäkymmentä vuotta sitten tarkemmin sanottuna 21.tammikuuta 1945, kokoontui Lohjan Yhteiskoululle tarkoituksena perustaa Lohjalle mieskuoro, ei se tapahtunut hetken mielijohteesta. Siemen oli pantu itämään jo jatkosodan ankeissa oloissa Syvärin rintamalla, Vienan-Karjalan laulumailla. Siellä toimivassa "Keski-Syvärin laulajissa" oli lohjalaismiehillä vahva edustus. Tämän tietäen agronomi Eino Karrakoski masinoi edellämainitun tammikuun kokouksen, joka yksimielisesti päätti perustaa Lohjalle mieskuoron, jonka nimeksi aluksi tuli Lohjan Laulumiehet ehkä väärinkäsityksestä, koska pian perustamiskokouksen jälkeen pidetyssä kokouksessa nimi muutettiin siksi mikä se nyt on. Kokouksessa valittiin väliaikainen toimikunta viemään perustamisvaiheen tehtäviä eteenpäin. Toimikuntaan valittujen nimet lienee syytä mainita. Valituiksi tulivat: silloinen kauppalanjohtaja Jalmari Vuorinen, kauppias Paavo Wallentin, jonka kokous myös valitsi kuoron puheenjohtajaksi. Edelleen toimikuntaan kuuluivat kanttori Antero Lintuniemi kuoronjohtajaksi valittuna, konttoristi Olavi Leimu, johtaja Aarne Mälkiä, kauppias Antti Linden ja herrat Paavo Saaristo ja Adalbert van der Pals, kuten Leevi Vuorivirran laatima pöytäkirja Paavo Wallentinin ja Antero Lintuniemen tarkastamana toteaa. Kun perustaminen oli päätetty, niin työn käynnistäminen tapahtui talvipakkasista huolimatta ponnella. Jo kuukauden päästä 28.2.1945 tapahtui ensiesiintyminen Kalevalajuhlassa. Kalevalanpäivä olikin sitten alkuaikoina kuoron juhlapäivä."

Kuoron iän tällähetkellä ollessa 70 vuotta on sinänsä saavutus, koska kuoron toiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti ja toimii tällä hetkellä erittäin inostuneesti harjoitellen jatkuvasti uusia ja haastavampia ohjelmistoja. Mieskuoro Lohjan miehet kuuluvatkin tänä päivänä olennaisena osana Lohjalaiseen musiikkikulttuuriin. Kuoron vahvuus on vaihdellut 30 ja 60 välillä vakiintuen nykyiseen n.35 laulajaan. Perinteisesti vuosittaiseen toimintaan kuuluu joulukonsertti, kevätkonsertti, vappusimaus, itsenäisyysjuhlaan liittyvät laulut, erilaisten kirkkopyhien yhteyteen liittyvät esiintymiset kirkossa ja haudoilla sekä muita esiintymisiä n. 20kpl tarpeen mukaan.